Oppfyller
drømme-
kjøkken

Vi er på besøk hos Strai Kjøkken, norges eldste familie-
eide kjøkkenprodusent. I dag drives den av 4. generasjon Tobiassen. Det er en særdeles engasjert og hyggelig Marianne Helgesen - salgskonsulent hos Strai Kjøkken som møter meg i showrommet i Avenyen i Sørlandsparken. Og ikke uten grunn:Denne positive damen forteller engasjert. «Jeg har jobbet på Strai Kjøkken i 11 år og synes faget er veldig spennende og stadig under utvikling. Og det å kunne oppfylle kunders kjøkkendrømmer er en veldig takknemlig jobb.

Hva etterspør kunder i dag?

”Kunder har i dag gjerne hentet inspirasjon fra Instagram, Pinterest og bloggere. Mange av kundene har et veldig sterkt ønske om kjøkken-øy. Og hvis mulig, en STOR øy med god arbeidsplass. Hele vegger spekket med høyskap med smarte og gode oppbevaringsløsninger.  Hvis overskap og hyller benyttes i det moderne kjøkkenet er det gjerne får å få et personlig preg og design. I tillegg etterspørres omrammet skap mer nå enn tidligere”.

For kunder som bygger ny bolig – hva bør de tenke på når det gjelder kjøkken?

”Mitt råd er som følger: planlegg gjerne kjøkkenet før planløsningen på huset er 100% satt. Og snakk med oss som kan kjøkken. Ved å sitte ned med en konsulent hos oss, får du muligheten til å skreddersy kjøkkenet ditt på riktig måte og det er ikke mer vi vil enn å ivareta dine ønsker og behov på best mulig måte. Det er vår viktigste kompetanse. Å kjøpe et Strai kjøkken handler ikke bare om kvalitet på selve kjøkkenet, men hele prosessen fra de kommer innom her første gang”, avslutter en smilende Marianne Helgesen hos Strai Kjøkken.

Marianne er utdannet interiørkonsulent og liker å jobbe med samspillet av både former og farger. Hun har også sett kjøkkentrendene endre seg i løpet av årene.

”Tilbake til naturen gjelder ikke bare for ferietrender. Dette har vi tatt med oss inn på kjøkkenet og interiøret forøvrig. Det selges fortsatt en del grånyanser og hvite kjøkken, men sortmalte og sortbeisede kjøkken er en stor del av trenden i dag med finurlige og gjennomtenkte designinnslag av naturfarger. Rene flater og håndtaksfritt, er også gjennomgående tema”.

I tillegg til dette ser vi også at kunder våger mer nå enn tidligere. Interiørtrender gir rom og inspirasjon til å kunne være unik og tro mot sin egen stil, også når det gjelder kjøkkendesign. Noe jeg synes er spennende, inspirerende og herlig. Med mange muligheter, og et bredt og attraktivt sortiment, kan Strai Kjøkken skreddersy løsninger til kundene. Noe vi opplever  mer og mer etterspørsel av. Malte fronter i ønsket NCS-fargekode og kreative materialkombinasjoner produseres.