Få hjemmet
til å sprudle

Vi har tatt turen innom Gave & Interiørhuset på Tangvall, og møter en sprudlende Linn Hege Holskog og Nora Lid som brenner for det å skape den gode følelsen hjemme.

Innrede ny bolig, hva anbefaler du? 
«Jeg anbefaler at man tenker nøye gjennom hvilken stemning du ønsker å oppnå. Det kan ofte være lurt å finne en rød tråd som kan følge deg gjennom innredningen, slik at alt har en sammenheng. 

Del opp innredningen i etapper dersom det er mulig, og ikke start overalt på en gang. Gjør deg helt ferdig med ting og ikke vent med det kjedelige arbeidet til slutt, da blir det som regel ikke gjort. Gi deg selv belønninger underveis, som for eksempel - ferdig med å male stue: kjøp noe fint du skal pynte med i stua, det gir en ekstra motivasjon». 


Hvilke feil gjør ofte folk når de skal innrede ny bolig? 
«Jeg tenker at ofte kan folk gjøre feil ved at de ikke tør å lytte til magefølelsen. Mange følger trender og ender opp med å bare innrede slik som alle andre gjør, fordi det er tidløst og safe. Men skal man lykkes med innredning er det ikke alltid at det trygge og enkle er nøkkelen. Man må tenke litt gjennom hva man personlig liker av farger, og tørre å stole på egen magefølelse - tørre å gå litt utenfor komfortsonen», forteller Linn Hege. Og fortsett ivrig:

«Et hvitt hjem er nok etter manges mening tidløst og safe. Men etter min mening er et hvitt hjem upersonlig, sterilt og mangler en atmosfære.  Jeg tenker at et hjem skal våge å være personlig, ha en harmonisk atmosfære med lune farger og tekstiler som mykner opp. Man må velge de fargene man trives i selv, tenk over hvilke farger du vanligvis ender opp med å kjøpe på dine egne klær. Dette vil være farger du vil trives i å være rundt. Viktig også å tenke over dette med variasjon i strukturer og materialer (tre, stein, mur, tekstiler o.l). Kontraster gir interiøret spenning».   


Hvilke andre tips kan du gi?
«Det viktigste tipset er at man skal selvsagt kunne følge trendene - men husk å ta vare på din egen personlighet når du innreder. Da slipper du å ende opp med at du vil føle deg helt fremmed i ditt eget hjem», avslutter Linn Hege som også ønsker velkommen innom for en interiørprat hos Gave & Interiørhuset på Tangvall.